Aventura care te duce chiar în mijlocul naturii spectaculoase: Via ferrata ASTRAGALUS din Neamț

Via ferrata ASTRAGALUS este cel mai lung traseu din România, aflat într-o rezervație naturală fabuloasă, Cheile Șugăului – Munticelu, din Neamț, unică în Europa și în lume.

„Muntele nu mai aparține exclusiv alpiniștilor profesioniști, ci și publicului larg” – Ticu Lăcătușu

Creat pentru toți cei care doresc să experimenteze sentimentele de extaz și bucurie ale alpiniștilor pasionați de escaladă și de înălțimile muntoase, Via Ferrata ASTRAGALUS este un proiect al Clubului Montan Roman, sprijinit majoritar de HeidelbergCement și inaugurat în vara anului 2017. Cel mai lung traseu de via ferrata din România, amenajat în perioada 2015-2016 la inițiativa cunoscutului alpinist Constantin Lăcătușu, primul român care a cucerit vârful Everest, include 5 variante posibile de ascensiune, de diferite lungimi și dificultați. Punctul de plecare al traseului este Cabana Ecolog alt. 715 m, iar punctul de sosire este Vârful Turnului Mare alt.1000 m.

Aflați aici, pe acest traseu de via ferrata, în mijlocul unui adevărat muzeu în aer liber, turiștii vor avea surpriza să se simtă ca adevărații alpiniști și să-și descopere curajul sau slăbiciunile pe care nu le știau îndeajuns.