Tare ca Piatra

În luna iulie, în Piatra-Neamț se desfășoară cel mai așteptat festival al practicanților sporturilor extreme din România: ”Tare ca Piatra”. Piatra-Neamț are unul dintre cele mai spectaculoase trasee de downhill din țară: un traseu cu flow, foarte distractiv, prietenos cu amatorii, dar tehnic pe alocuri.

Linia a fost gândită și adaptată în totalitate la condițiile naturale ale muntelui (diferență de nivel și tip de sol), traseul testând astfel rezistența și aptitudinile riderilor pe teren nisipos și temperaturi ridicate, factori ce măresc viteza de parcurgere a acestuia.

Trasee de mountain bike

CROSS-COUNTRY XC se află pe Munții Cozla și Cârlomanu şi este alcătuit din drum pavat cu piatră cubică, drum forestier, poteci și teren accidentat. Traseul este  semnalizat cu indicatoare de direcție, de dificultate și avertizare/anticipație și marcat cu bandă si vopsea.

Parcurgerea traseului oferă privelişti spectaculoase asupra împrejurimilor: Munţii Cozla, Cârlomanu, Pietricica, Cernegura, întregul oraş, râul Bistriţa, lacul Bâtca Doamnei, iar la orizont – crestele Carpaţilor Orientali şi Masivul Ceahlău.