Periplu istoric. De la Tudor Vladimirescu la renașterea națională

O altfel de expoziție își propune să capteze atenția vizitatorilor și să aducă mai mulți tineri în spațiul expozițional muzeal.

 Periplu istoric. De la Tudor Vladimirescu la renașterea națională

Texturi cromatice. O călătorie în istorie, o expoziție organizată de Complexul Muzeal Național Neamț care va putea fi vizitată, în perioada 1 aprilie – 28 iunie 2021, în cadrul Muzeului de Artă Piatra Neamț.

Abordarea expozițională este una amplă, cu personalități ale muzeografiei românești și bunuri culturale de valoarea excepțională. Toate acestea, reunite în periplul istoric propus, vor atrage interesul vizitatorilor.

Bicentenarul Revoluției de la 1821 reprezintă totodată și demararea unui proiect de pedagogie muzeală, intitulat Istoria prin ochii copiilor, proiect realizat în parteneriat cu Asociația Artistică Internațională Aripa de Mariana Papară, menit să îi aducă pe tineri, din nou, la muzeu.

Evenimentul își propune să evoce personalitatea lui Tudor Vladimirescu și să realizeze o frescă a societății românești din prima jumătate a secolului al XIX-lea, sub raport politic, social și cultural.

Mai multe informații aici:

https://www.viziteazaneamt.ro/2021/03/31/periplu-istoric-de-la-tudor-vladimirescu-la-renasterea-nationala/